Hvordan søke jobb?
Befinner du deg i midt i en søknadsprosess, men er usikker på hvordan du skal gå frem? Da kan det å søke jobb gjennom et bemannings- og rekrutteringsbyrå være noe for deg.

Vikarpartner er et profesjonelt og erfarent bemannings- og rekrutteringsbyrå, og vi ser stadig etter nye kandidater som kan bli en del av vårt profesjonelle nettverk. Vil du vite hvordan du kan søke jobb gjennom oss? Les videre for å lære mer om oss, og for å få noen gode jobbsøkertips.

Hvordan søke jobb gjennom Vikarpartner

Vi bemanner en rekke stillinger innenfor områder som markedsføring og salg, HR og personal, lønn og regnskap, økonomi, IT-support, administrasjon, og kundeservice. Har du erfaring eller utdanning innenfor en av disse områdene, kan det være vi har den rette stillingen for deg. 

Det er enkelt å søke jobb gjennom oss. Registrer din CV på nett hos oss her. Trykker du på lenken, vil du bli tatt med videre til en felles innloggingsside for Vikarpartner og Businesspeople. Businesspeople er en egen spesialistavdeling under Vikarpartner, hvor fokuset ligger på spesialkompetanse innenfor fagfelt som økonomi.

Jobbsøkerportalen

Når du oppretter en bruker i vår jobbsøkerportal, må du fylle ut personalia, jobbønsker, behov, erfaring og kompetanse. Du kan også laste opp en søknad og CV, og eventuelle andre aktuelle vedlegg som viser hvilken kompetanse og erfaring du sitter på. Fyll gjerne inn så mye relevant informasjon som mulig, slik at vi på best mulig måte kan finne en god match til deg. 

Ledige stillinger

Du finner en oversikt over ledige stillinger på våre sider. Finner du en interessant stilling du ønsker å søke på, klikker du på “søk stilling”. Dermed blir du sendt videre til jobbsøkerportalen. Se tips og råd for hvordan du kan skrive CV og søknad lenger ned i artikkelen. 

Les mer: Ledig jobb

Fordeler ved å benytte et bemannings- og rekrutteringsbyrå

Velger du å søke jobb gjennom et bemannings- og rekrutteringsbyrå som Vikarpartner, vil du oppleve fordeler som:

  • Rådgivning
  • CV-veiledning 
  • Noen som aktivt ser etter en stilling som passer deg
  • En variert hverdag
  • Karrierebygging og erfaring  

Hos Vikarpartner ser vi aktivt etter bedrifter som passer deg, dine behov og din kompetanse. 

Vi er opptatt av at både oppdragsgiver og kandidat skal være en god match for trivsel og motivasjon. 

Har du spørsmål eller behov for veiledning i forhold til hvordan du skal søke jobb, er vi behjelpelige med råd. Vi ønsker å være der for våre kunder og kandidater, og stiller alltid opp dersom det skulle være noe. På denne måten sørger vi for at både kunde og kandidat kommer tilbake til oss neste gang det dukker opp et arbeids- eller bemanningsbehov. 

Vi ser ofte at et godt samarbeid fører til at kandidaten blir tilbudt fast stilling etter endt vikariat. Høres dette ut som noe for deg? Da bør du registrere deg i vår jobbsøkerportal i dag. Vi tilbyr både korte og lengre vikariat, og bemanner både til midlertidige og faste stillinger. 

Les mer: Vikarbyrå

Hvordan søke jobb: CV

Nå som du har fått tips til hvordan du kan søke jobb gjennom Vikarpartner, behøver du kanskje også noen tips til hvordan du kan skrive en god CV. En CV bør blant annet inneholde all relevant informasjon tilknyttet bransjen eller stillingen du ønsker å søke på. 

Når du skal skrive eller oppdatere CV-en bør du tenke på: 

1.Hvordan bør oppsettet være?

En CV bør være enkel, oversiktlig, ha gode marger og tydelige overskrifter. Utseendet på søknaden bør også ha samme uttrykk som CV-en for å skape et ryddig og helhetlig inntrykk, så her er det lurt å tenke på hvilken font og skriftstørrelse som tar seg best ut. 

Se også etter bransjeeksempler for å finne ut av hvordan en typisk CV ser ut i den bransjen du ønsker å jobbe i. Er det for eksempel en kreativ bransje, kan det være du kommer deg best ut av det med en fargerik og personlig CV. Få også et inntrykk av bedriften før du begir deg ut på kreative løsninger. 

2. Hvordan bør bildet se ut?

Bilde på CV-en har blitt veldig vanlig, og noe de fleste arbeidsgivere foretrekker da dette bidrar til å skape et bedre inntrykk av deg. I tillegg vil det være lettere å huske kandidater dersom arbeidsgiveren har et fjes å referere til. 

Ha på deg et nøytralt, men profesjonelt antrekk, og bruk et klart blikk. Du kan gjerne smile, da smil ofte har en positiv effekt på førsteinntrykk. Husk også at bildet bør representere deg og hvordan du ser ut i dag –  ikke bruk eldre bilder. 

3. Personlig informasjon 

Husk å få med deg punkter som navn, fødselsdato, adresse og kontaktopplysninger, og legg gjerne til (hvis ønskelig eller relevant) om du har barn og sivilstatus. Unngå å skrive hvor mange år du er bortsett fra fødselsdatoen. Slik slipper du å oppdatere CV-en hvert år. 

Det er vanlig å plassere denne informasjonen oppe til høyre eller venstre, eller i margen. Du kan også se etter andre CV-er i samme bransje for å finne tips til hva som tar seg best ut. 

4. Nøkkelkvalifikasjoner

Punktet som heter “nøkkelkvalifikasjoner” skal gi den som vurderer CV-en din et bredere inntrykk av deg og din kompetanse. Trekk gjerne frem personlige prestasjoner og egenskaper, samt relevant erfaring. Her anbefales det at du bruker 4-6 setninger som du lister opp punktvis.

5. Hva kommer først – studier eller arbeidserfaring?

Her gjelder det å tenke på hva som er mest relevant i henhold til stillingen du ønsker å søke på. Dersom du har lite erfaring, men lang utdanning innenfor et fagfelt, kan dette være mest relevant – og motsatt. List opp siste arbeidssted først, og husk å legge ved måned og årstall du både startet og sluttet. Inkluder også ulike ansvarsområder. 

Ønsker du flere tips til hvordan du kan skrive en CV som kan lande jobben for deg?

Les mer: 10 tips til den perfekte CV

Hva bør du tenke på når du skal søke jobb?

For at jobbsøkingen skal være en suksess, er det viktig at du legger ned mye arbeid i søknad, CV og research. Videre følger noen viktige punkter du bør tenke på før du setter i gang:

  • Nettverk: Har du noen i ditt nettverk som ser etter en ny ansatt? Eller er det noen i ditt nettverk som kjenner kontaktpersonen i stillingsannonsen? Da kan du spørre om de kan legge inn et godt ord for deg, slik at søknaden din blir lagt merke til. Ofte er det kun små tilfeldigheter som skal til for at akkurat du lander et intervju.
  • Stillingsannonsen: Sørg for at du besvarer alle punkter i stillingsannonsen, og eventuelt forsvarer de punktene der du ser du har manglende kompetanse. 
  • Referanser: Inkluder referanser – mange arbeidsgivere ønsker ikke å be om disse, og du kan derfor risikere at din søknad ikke blir vurdert.
  • Research: Gjør så mye research som mulig både før du skriver søknaden samt før du går på et intervju. Slik vil du stille best mulig forberedt til eventuelle spørsmål.
  • Søknad: Husk at søknaden bør ha en rød tråd og være skrevet slik at den besvarer spørsmålene i annonsen. Du kan også forsvare eventuell kompetanse du mangler eller fremheve kompetansen som gjør at du skiller deg ut. Vær kreativ! En god søknad vil bli lagt merke til. 

Det er viktig å vurdere hva som er viktig for deg når du skal bytte jobb. Hva manglet på den forrige arbeidsplassen? Var det for lite utfordringer? Trivsel? Miljø? Søker du ny jobb gjennom Vikarpartner er dette noe vi kan se på og finne ut av sammen. 

Vi er opptatt av at du skal trives og ønsker derfor å avdekke alle behov både du og oppdragsgiver har. 

Hvem er Vikarpartner?

Vikarpartner har vært en totalleverandør av bemanningsløsninger siden 1989, og har siden den gang jobbet med en rekke fornøyde kunder og kandidater. Mye av vår suksess skyldes vår evne til å finne en god match mellom kunde og kandidat, og vi har sett at flere av våre kandidater har blitt tilbudt fast stilling etter endt vikariat. 

Er du usikker på hvordan du skal søke jobb, kan en god start være å ta kontakt med oss. 

Personlig oppfølging

Vi legger stor vekt på personlig service og rådgivning ved å alltid følge våre kunder og kandidater tett opp. Vi er opptatte av å finne kandidater med ønsket kompetanse og personlighet, noe som er spesielt viktig for trivsel. 

Vårt ønske er at begge parter blir fornøyd. Derfor fokuserer vi på mennesket bak CV-en. 

Rekruttering av leder- og spesialiststillinger

Er du en leder, spesialist eller har ekstra fagkompetanse? Vi har også utvidet med en helt ny avdeling. I vår avdeling Businesspeople jobber vi med rekruttering og bemanning av lederstillinger og spesialiststillinger. Også her har vi behov for et bredt nettverk av kvalifiserte kandidater. 

Kontakt oss i dag

Ønsker du å komme i kontakt med oss eller har du flere spørsmål angående ledige stillinger? Ta gjerne kontakt på mail info@vikarpartner.no, eller besøk oss i Oslo eller Asker. Du kan også benytte deg av vårt kontaktskjema. 

Kontakt oss i dag for å finne ut mer om hvordan du kan søke jobb.

job-recruitment